Говорителят на гръцкото правителство Маринакис опроверга публикация на Би Би

...
Говорителят на гръцкото правителство Маринакис опроверга публикация на Би Би
Коментари Харесай

Гърция опроверга твърдения на Би Би Си за нехуманно отношение към мигрантите

Говорителят на гръцкото държавно управление Маринакис опроверга обява на Би Би Си, съдържаща обвинявания против гръцката брегова защита за незаконна процедура във връзка с мигрантите, съобщи БНР.

Говорителят на държавното управление Маринакис съобщи, че изложеното от Би Би Си не дава отговор на истината и незаконните случаи на изхвърляне на мигранти в намерено море са дело на трафикантите. Гръцката брегова защита в Егейско море непрекъснато избавя хора. От началото на бежанската рецесия са избавени 252 хиляди жители на трети страни, уточни държавният представител.

Разследвани са всички случаи, довели до жертви, като повода за това са трафиканти, които обезпечават незаконно влизане в Гърция против високо възнаграждение и употребяват човешкото страдалчество за облага.

Гръцките гранични управляващи проверяват всеки подаден публично сигнал, като до момента не е потвърден нито един случей на нечовешко държание във връзка с бежанците, удостовери Маринакис.

Обвиненията за принудително отбиване на мигранти са нереални, тъй като бреговата защита на Гърция съблюдава прецизно европейското и интернационалното законодателство, обявиха от министерството по миграцията.

Европейската комисия също следи следствията за отношението към бежанците, споделиха от държавното управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР