Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Северна Корея на

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Северна Корея на
Коментари Харесай

Кремъл потвърди за визита на Путин в Северна Корея, САЩ реагираха остро

Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Северна Корея на 18 и 19 юни, разгласи през днешния ден Кремъл, предадоха международните организации.
Северна Корея е упреквана, че доставя на Москва муниции за нейната атака в Украйна.

Путин ще пътува по покана на севернокорейския водач Ким Чен-ун, се споделя в известието на Кремъл, в което визитата е избрана като другарска.

След визитата в Северна Корея Путин ще посети и Виетнам на 19 и 20 юни.

Посещението на Путин във Виетнам последва решението да изпрати заместител външен министър на среща на групата БРИКС в Русия по-рано през седмицата, отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати, които покачиха степента на връзките си с Ханой предходната година и които са водещ търговски сътрудник на Виетнам, реагираха остро на новината, че Путин ще посети азиатската страна.

" Нито една страна не би трябвало да дава на Путин платформа за рекламиране на неговата война на експанзия и да му разрешат да възстановява въпреки това жестокостите, които прави ", съобщи представител на посолството на Съединени американски щати в Ханой.

" Ако той е кадърен да пътува свободно, то това ще възстановява крещящото нарушаване от страна на Русия на интернационалните закони ", добави представителят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР