Украинските власти бият тревога заради нехигиеничните условия в опустошения от

...
Украинските власти бият тревога заради нехигиеничните условия в опустошения от
Коментари Харесай

Няма вода и храна, хиляди трупове под развалините: опасност от холера в Мариупол

Украинските управляващи бият паника поради нехигиеничните условия в разрушения от войната пристанищен град Мариупол. В Telegram градският съвет приказва за " смъртоносна заплаха " и предизвестява, че " в града може да избухне смъртоносна зараза поради неналичието на централно водоснабдяване и канализация, поради хилядите трупове под руините и поради пагубния дефицит на вода и храна ".

" Като в Средновековието "

Налице са опасения, че останалите в Мариупол към 100 000 души са изложени на сериозен риск да се разболеят от холера или дизентерия. Кметът Вадим Бойченко е представен да споделя, че " нашествениците не са в положение да обезпечат на популацията храна, вода и медикаменти или това просто не ги интересува ". По думите на Бойченко изискванията в Мариупол са като в Средновековието, заради което е нужна незабавна евакуация.

Смърт и опустошения

Преди войната на Русия против Украйна популацията на Мариупол наброяваше към 450 000 души. След траяли седмици тежки боеве градът на Азовско море е към този момент под контрола на съветската войска. Твърди се, че инфраструктурата на Мариупол е съвсем изцяло разрушена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР