Миналия август Шарл Мишел, президент на Европейския съвет, който обединява

...
Миналия август Шарл Мишел, президент на Европейския съвет, който обединява
Коментари Харесай

Непокорните регионални лидери се съпротивляват на пътната карта към членство в ЕС

Миналия август Шарл Мишел, президент на Европейския съвет, който сплотява националните водачи на Европейски Съюз, сподели, че блокът би трябвало да е подготвен да се разшири на изток до 2030 година Дори и през време, звучеше оптимистично. Жозе Мануел Барозу, който ръководеше Европейската комисия от 2004 до 2014 година, назова предлагането на Мишел „ амбициозно “ — евфемизъм за прекомерно амбициозно.

Последващи събития в няколко страни кандидатки, по-специално Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Грузия, придават тежест на оценката на Барозу. Те илюстрират, че пречките пред разширението надвишават предизвикването да се преработят институциите и финансовите договорености на Европейски Съюз, с цел да стане допустимо. Далеч от това да извършват критериите за участие, някои страни демонстрират политически трендове, които сочат в другата посока.

На Балканите опашката за влизане включва Албания, Босна, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия. Грузия, Молдова и Украйна също са претенденти, както и Турция - пон...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР