На 13.05.2024 г. в концертна зала на Община Враца се

...
На 13.05.2024 г. в концертна зала на Община Враца се
Коментари Харесай

Враца - домакин на заседание за развитие на Северозападен регион

На 13.05.2024 година в концертна зала на Община Враца се организира съвещание на Регионалния съвет за развиване (РСР) на Северозападен район за обмисляне. В съвещанието се включиха необятния състав на РСР, кметове от СЗР и регионални шефове и представители на Неправителствени организации.

Кметът на община Враца Калин Каменов бе избран отново за ръководител на РСР за района със негов заместител Златко Живков - кмет на Община Монтана.

Основните точки в дневния ред на съвещанието бяха разискване на осъществената оценка и приоритизация от Звеното за прелиминарен асортимент на Концепциите за Интегрирани териториални вложения (КИТИ) за СЗР, одобряването на Обща Програмна идея на Северозападния район.

Три концепции за интегрирани териториални вложения с сътрудници от област Враца минават сполучливо приоритизацията от необятния състав на СЗР и две които обгръщат област Враца с действия комбинирани сред области от района. Това саKонцепцията „ Зелени решения за стабилно развиване на СЗР “, „ Училището и бизнеса с специалностите на 21 век за стабилно развиване на района “, Комбинирана идея за ИТИ на територията на общините Лом, Димово и Оряхово ", „ ВРАЦА – ЧИСТ И ЗЕЛЕН ГРАД “ и Национална идея за основаване на съществени пунктове за ръководство на реагирането при пораждане на широкомащабно злополучие от сеизмичен темперамент. Стойността на плануваните концепции е за близо 290 млн. лева прекосяването през този стадий на утвърждение ще даде опция, плануваните концепции да бъдат придвижени от общините за подготовка и планиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР