Дълбоко във вулканичните планини Поас на Коста Рика се крие

...
Дълбоко във вулканичните планини Поас на Коста Рика се крие
Коментари Харесай

Коя е пещерата на смъртта

Дълбоко във вулканичните планини Поас на Коста Рика се крие гибелен, само че дребен отвор на Земята, който гълтам и убива съвсем всичко, което влезе там. Местните в провинция Алахуела назовават тази адска дупка с дълбочина два и дължина три метра, съпроводена от предупредителни знаци на черепи и кръстосани кости Cueva De La Muerte или Пещерата на гибелта.
 Беатрис Фламини - испанката, която устоя 500 дни сама в пещера с дълбочина 70 метра
Жената, която устоя сама 500 дни в пещера без слънчева светлина

Едно необикновено достижение

Как може такова тясно пространство да бъде безсърдечен палач? Не поради някакъв звяр или отровни растения, змии или паяци, а вместо това от отровен въздух - нещо, за което предизвестяват откриватели през 2022 година

" Това е доста дребна пещера, само че е необикновена с това, че идва доста количество въглероден двуокис ", споделя откривателят Гай ван Рентергем във видеоклип в YouTube на мястото, измервайки 30 кг от този въглероден диоксид, който се отделя на час.

Вероятно въглеродът изтича в пещерата от тектоничен разлом и е в следствие от вулканичната интензивност в региона и реакцията на минералите подземен, които са изложени на висока температура от магмата, защото вулканът Поас е деен.
 Caverns Grotto - ресторант в пещера на 345 милиона години 61 метра подземен
Ресторантът в пещера на 345 милиона години 61 метра подземен

Вечеря като никоя друга

" Количеството въглероден двуокис е толкоз огромно, че дребни животни влизат в пещерата и се задушават нормално в границите на единствено няколко минути ", предизвестяват още откривателите.

Смъртоносните свойства на дребната дупка са открити инцидентно при градежа на близкия СПА комплекс. Един от служащите се приближава прекомерно до входа на пещерата и стартира да му призлява. След тази преживелица се прави изследване на региона и е открита заплахата от другояче обикновено изглеждащата дупка, написа New York Post.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР