Украинските пилоти са много впечатлени от американските изтребители F-16.Пилот, идентифициран

...
Украинските пилоти са много впечатлени от американските изтребители F-16.Пилот, идентифициран
Коментари Харесай

F-16 надминава очакванията на украинските пилоти

Украинските водачи са " доста впечатлени " от американските изтребители F-16.

Пилот, разпознат с наименованието " Фантом ", съобщи в изявление за " Гласът на Америка ", че украински водачи, преминаващи образование на многоцелеви изтребители в Съединени американски щати и Европа, хвалят самолета.

Няколко западни съдружници дадоха обещание да трансферират самолети F-16 на Украйна. Точният брой, който ще бъдат доставени, към момента не е разгласен, само че Нидерландия, Дания и Норвегия оферират до към 60 F-16 на Украйна. Всички изтребители са на към 40 години.

На 5 февруари Нидерландия разгласи, че страната се готви да изпрати на Украйна още шест изтребителя F-16, създадени в Съединени американски щати. С това общият брой самолети, обещани на Киев от Амстердам, става 24.

" Много са впечатлени. Този аероплан просто надвиши упованията. Дори с количеството информация, която получават по време на образованието си, към този момент виждат огромни вероятности по какъв начин този аероплан ще помогне на нашите Военновъздушни сили да покачат опциите на бойната авиация “, добави водачът.

" Фантом " обаче означи, че процесът на преобучение на водачите на комплицираните самолети е сложил избрани провокации, защото доста от тях са привикнали да ръководят по-стари руски Су-27 и МиГ-29.

Прессекретарят на Пентагона Бриг. Генерал Пат Райдър разгласи през август, че Съединени американски щати ще стартират да образоват водачи „ в поддръжка на интернационалните старания за развиване и подсилване на дълготрайната отбрана на Украйна “.

Месец по-рано беше основана коалиция от 11 страни, която има за цел да координира доставката на бойни самолети и да улесни образованието. Впоследствие тази коалиция се разшири до 14 страни.

Съединени американски щати започнаха да образоват украински водачи през октомври, до момента в който Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство започнаха своята стратегия през август. Пилотите минаха курсове по хвърчене и британски език, преди първата група да стартира профилирано образование за F-16 в Дания през декември. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР