От Националната служба за охрана заявиха, че оказват пълно съдействие

...
От Националната служба за охрана заявиха, че оказват пълно съдействие
Коментари Харесай

От НСО уверяват, че оказват съдействие на следствието за катастрофата край Аксаково

От Националната работа за защита обявиха, че оказват цялостно подпомагане на способените органи по следствието, водено по отношение на злополуката край Аксаково, съобщи БНР.

Националната работа за защита приканва към възпиране от разпространяване на спекулативни, непроверени и необективни хипотези, до момента в който способените институции не приключат работата си.

От НСО сервират дълбоки съболезнования на фамилията и околните на починалия при злополуката лидер и показват вяра скорошно възобновяване на неговата брачна половинка, се споделя в известие от службата.

Припомняме, с автомобила на НСО, участващ в злополуката, е пътувал някогашният министър председател Кирил Петков.

До момента е открито, че другата кола е лишила преимущество, а не тази на НСО. Експертиза ще покаже скоростта на двата автомобила, разяснява в Казанлък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

По-рано през днешния ден шефътна Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев съобщи, че може и двата автомобила да са причинители на злополуката. Има данни, че колата на НСО се е движела с превишена скорост.

Министър Стоянов отхвърли да разяснява детайлности към злополуката: " Образувано е произвеждане, което се следи под надзора на Военна прокуратура. Считам, че всичко ще бъде изяснено в границите на следствието, в това число и скоростта, за която сега, по този начин, много се приказва. "

Калин Стоянов направи конкретизиране че Кирил Петков има право да употребява защита на НСО като някогашен министър председател за период от четири години.

Вътрешният министър благодари на служителите на реда за акцията по извеждането на барикадиралия се техен сътрудник в Пловдив. Той добави, че мъжът е бил уверен да се съобщи след над 10 часа договаряния:

" В продължение на повече от 10 часа водени тежки диалози с лицето същият се предава, арестуван е без да се употребява физическа мощ и помощни средства ", уточни Стоянов.

Стоянов участва на тържествената клетва на курсисти към Академията на Министерство на вътрешните работи в Казанлък.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР