Винаги съм канил президентите на РСМ да дойдат в България,

...
Винаги съм канил президентите на РСМ да дойдат в България,
Коментари Харесай

Радев: Пътят на РС Македония към Брюксел минава през София

Винаги съм канил президентите на РСМ да дойдат в България, тъй като пътят им към Брюксел минава през София. Надявам се, че политиците там са разбрали, че предизборната акция завърши и в случай че тяхното деструктивно говорене и държание прерасне в действителни дейности, значи да тласнат страната си към изолираност.

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Държавният глава изрази очакване, че един политик, който ще съставлява България в Европейския съвет, ще отстоява българския народен интерес.

Очаквам те да схванат, че и България, и Гърция, и Европейски Съюз им споделят, че интернационалните контракти би трябвало да се съблюдават. Преговорната рамка би трябвало да се извършва, безапелационен е Румен Радев.

Той напомни, че въпросът сред България и районен съд Македния не е двустранен, той е европейски.

Президентът акцентира, че Северна Македония е страна претендент и не може да ревизира интернационалните контракти. Това я ребрандира като страна, която не зачита интернационалното право, означи президентът.

Румен Радев изрази своето мнение и по случая с колата на НСО, в която пътува зам.-председателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Инциденти е имало през всички години, откогато я има службата. Не намирам съображение сега да има промени в управлението на НСО. Нека всички способени органи да открият действителните аргументи и тогава ще приказваме ", комнетира президентът. И добави:
Аз в никакъв случай не споделям на моите водачи да карат по-бързо, те са високо готови експерти и не им се мешам в работата.

Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като той е написан с кръв, прикани президентът.

Относно свиканото изключително съвещание на Народното събрание идната седмица, Радев изрази мнение, че трибуната ще бъде използвана с предизборни цели.

Парламентът нито работи, нито реализира надзор, сподели още Румен Радев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР