UA War infographics публикува статистика на най-кървавите терористични атаки на

...
UA War infographics публикува статистика на най-кървавите терористични атаки на
Коментари Харесай

Най-кървавите руски терористични атаки в Украйна

UA War infographics разгласява статистика на най-кървавите терористични офанзиви на съветската войска в Украйна за първите пет месеца от пълномащабната война, стартирана непредизвикано от Владимир Путин на 24 февруари.

Руските военнопрестъпници не престават ежедневно да убиват невъоръжени украински цивилни, измежду които дами и деца, и съзнателно да нападат жилищни здания. Режимът на Путин лъже цинично, че нападна единствено военни обекти в Украйна, само че доказателствата сочат друго.

От началото на войната са регистрирани 24 632 военни закононарушения от страна на съветските терористи. 5110 цивилни са убити, измежду които и 358 деца. Разрушени са над 120 000 жилищни здания, сочат данните на Киев.

Най-кървавата офанзива на съветските бойци в Украйна е от месец март, когато в Драматичния спектакъл в Мариупол бяха убити 600 души. Южният украински град беше подравнен със земята от съветските нашественици, които го обсадиха още в първите дни на войната.

Русия нападна жилищни обекти в Украйна по няколко аргументи – да накара украинските управляващи да създадат отстъпки, да сътвори атмосфера на боязън измежду обществото, да задълбочи икономическата рецесия, както и да накара от ден на ден украинци да изоставен страната. Русия има богат опит в безразборното бомбардиране на цивилни, в това число в Грозни и Сирия. Милиони украинци напуснаха домовете си поради съветската инвазия, а мнозина от тях бяха отвлечени срещу волята им от съветските бойци и отведени принудително на територията на Руската федерация.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР