Турция ще извърши структурни реформи, за да разруши триъгълника на

...
Турция ще извърши структурни реформи, за да разруши триъгълника на
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще разбие икономическия ``триъгълник на злото`` на лихвените проценти и инфлацията |

Турция ще извърши структурни промени, с цел да унищожи " триъгълника на злото " на лихвените проценти, инфлацията на валутния курс, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като добави, че Анкара е решена да сътвори система, основана на производството и заетостта, съобщи Ройтерс.

Ердоган даде обещание пакет от правосъдни и стопански промени предишния месец, създавайки упования за вероятното освобождение от пандиза на политици и правозащитници, в това число от кюрдската общественост. Но неотдавнашни мнения на президента за правосъдни решения ускориха скептицизма във връзка с обещанията му.

Говорейки посредством видеовръзка на гала в Анкара, Ердоган съобщи, че 2021 година ще бъде " година на демократични и стопански промени " и че представянето на промените в Народното събрание ще стане " допустимо най-скоро ".
" Надяваме се да преодолеем проблемите от икономическите офанзиви и ограниченията поради пандемията допустимо най-скоро. Чрез ускоряването на структурните промени ние сме решени да създадем система, основана на производството и заетостта, и да разбием триъгълника на злото на лихвите, инфлацията и обменния курс ", уточни Ердоган.

" Ние не организираме нашите демократични промени, тъй като някой ни принуждава, а тъй като нашият народ ги заслужава ", добави той.

Ердоган назовава лихвените проценти " майката на всички несгоди " и твърди, че те подклаждат инфлацията - теза, която опонира на паричната доктрина. Той постоянно е определял икономическите проблеми на Турция като резултат от задгранични офанзиви против турската стопанска система.

Централната банка на Турция усили лихвения % с 200 базисни пункта до 17 % в четвъртък в опит да понижи двуцифрената инфлация и да усили равнището на доверие под управлението на новия й шеф Наджи Агбал.

Турция също по този начин е подложена на критика от правозащитни организации и от западните си съдружници поради всеобщите репресии след несполучливия опит за прелом през 2016 година, в границите на които хиляди чиновници от въоръжените сили, държавния и частния бранш бяха арестувани, уволнени или арестувани
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР