Турция може да преосмисли решението си за закупуване на американски

...
Турция може да преосмисли решението си за закупуване на американски
Коментари Харесай

Турция мисли да се откаже от F-35 заради технически проблеми и висока цена

Турция може да п реосмисли решението си за закупуване на американски изтребители F-35 поради механически проблеми и високи разноски .
Информацията популяризира вестник Yeni Safak, базирайки се на източници от Военното министерство и турската войска.
Турските управляващи също считат, че изтребителите на Lockheed Martin ще създадат Турция подвластна от Вашингтон, създавайки проблеми с доставката и поддръжката им поради вероятни наказания от страна на Съединени американски щати.
" Освен това зависимостта от Съединени американски щати за консолидираното на националните оръжейни системи към самолета също се преглежда като сериозен проблем в областта на сигурността ", написа още вестникът.
Съединени американски щати заплашват да спрат доставката на F-35 за Турция поради решението на Анкара да закупи зенитно-ракетен комплекс С-400 от Русия.
Турция и Съединени американски щати от месеци спорят поради проектите на Анкара да придобие съветски системи С-400, които съгласно Вашингтон са несъвместими с въоръжението на НАТО. Съединени американски щати заплашват да изключат Турция от програмата за изтребители F-35 и да ѝ наложат наказания, в случай че не се откаже от проектите за съветските системи.
Турският президент Реджеп Ердоган за следващ път съобщи, че не може да има оттегляне от договорката с Москва.
" Ще стартираме да получаваме системите за противовъздушна защита С-400, които поръчахме, идния месец. Въпросът е директно обвързван с нашите суверенни права и ние няма да създадем крачка обратно ", съобщи Ердоган.
Припомняме, че турски водачи стопираха да се образоват да летят на изтребители F-35 във военновъздушната база " Люк " в Аризона.
Решението беше на Пентагона поради решението на Турция да закупи противовъздушните ракетни установки S-400 от Русия. Вашингтон даде на турското държавно управление период до началото на юни да се откаже от договорката с Москва по закупуването на противовъздушните ракетни установки С-400.
Турция от дълго време е сътрудник в програмата F-35, произвеждайки основни елементи от самолета. Анкара трябваше да закупи 100 броя от самолетите от А-версия, които се оферират в три разновидности: F-35A, за общоприети операции; F-35B, за отвесно политане и кацане; и F-35C, за интервенциите за транспорт.
Доскоро производителят Lockheed Martin доставяше самолетите, предопределени за Турция, до базата на военновъздушните сили " Люк ", северозападно от Финикс, където турски водачи са образоваха от американски инструктори да летят с високотехнологичните самолети. Само четири машини бяха доставени, преди програмата да бъде прекъсната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР