На 15 юни 2024 г. на летище Ерден, област Монтана,

...
На 15 юни 2024 г. на летище Ерден, област Монтана,
Коментари Харесай

Възпитаниците на генерал-майор Матеев от Пловдивски гарнизон и Специалните сили обраха медалите в Републиканското първенство по парашутизъм за приземяване в цел

На 15 юни 2024 година на летище Ерден, област Монтана, приключи 59-ото Държавно състезание и кръг от Източноевропейската лига по парашутизъм за приземяване в цел.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев награди класиралите се в призовата тройка в самостоятелното класиране на Държавния шампионат, както и първенците в отборните класирания в другите категории на двете шампионати.

Директорът на надпреварата Ангел Стаменов изрече своята и на уредниците признателност към командира на СКСО - " Искам да благодаря на генерал-майор Явор Матеев за това, че съживи мъжкия народен тим с тези млади момчета, с които август месец да участваме на международния шампионат по парашутизъм ".

От своя страна командирът на Специалните сили увери състезателите от Въоръжените сили на Българската войска и уредниците, че ще продължава да поддържа и отсега нататък развиването на българския състезателен парашутизъм. " Убеден съм, че с тренировки и резултатите ще бъдат на разположение, освен в републиканското класиране, само че и почтено показване и класиране на интернационалните военни участия ", сподели той и добави - " Смятам, че това класиране демонстрира, че през годината военните тимове са положили доста труд, въпреки и за малко време. Това ще даде опция националният боен тим почтено да се показа в 42-ото международно военно състезание на CISM по парашутизъм, в което ще участваме идващия месец в Унгария. През тази година възродихме спортния парашутизъм и резултатите го потвърждават. Не мога да не бъда удовлетворен, че като шеф на гарнизон Пловдив, освен като пълководец на Специалните сили, два от трите тима на стълбичката са от гарнизон Пловдив и от СКСО ".
 Снимка 669704
Източник:

В шампионата участваха 13 тима от девет страни - България, Босна и Херцеговина, Германия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Унгария и Черна гора, като четири от тях бяха формирани от военнослужещи, три от които от Военновъздушните сили и СКСО от състава на Българската войска. В отборното класиране в Републиканския шампионат по парашутизъм, на трето място се класира първият тим на Специалните сили, а преди всичко - този на Военновъздушните сили, който е от състава на 24-та авиационна база - Крумово.

Главен арбитър на надпреварата беше граждански чиновник Стефан Стефанов от СКСО, който е с лиценз за първа категория интернационален арбитър по парашутизъм и ще бъде част от съдийския уред на международните военни игри в Унгария. Цивилен чиновник Стефанов е и старши треньор на тимовете на Специалните сили, както и на националния боен тим по парашутизъм.

В края на церемонията по награждаването на първенците в Държавното състезание и кръг от Източноевропейската лига по парашутизъм за приземяване в цел, генерал-майор Матеев поздрави българските и задграничните участници за показаните резултати и им пожела лек път и бъдещи триумфи в идващите надпревари.
 Заместник-министър Андонов бе посетител на откриването на Световното състезание по парашутизъм
Заместник-министър Андонов бе посетител на откриването на Световното състезание по парашутизъм

" За мен е наслаждение да поздравя уредниците за чудесно свършената работа "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР