Турското правителство взе решение да увеличи минималната работна заплата в

...
Турското правителство взе решение да увеличи минималната работна заплата в
Коментари Харесай

Турция вдига минималната заплата с цели 50%

Турското държавно управление взе решение да усили минималната работна заплата в страната с 50%, с цел да помогне на най-засегнатите от рекордната инфлация семейства.

По-рано през седмицата Централната банка на страната за следващ път разгласи понижение на лихвите и лирата поевтиня до ново историческо ниско равнище.

Сривът на лирата нанася сериозен удар върху известността на ръководещата Партия на справедливостта и развиването на президента Ердоган.

“Вярвам, че това нарастване демонстрира нашата увереност да не оставяме служащите да бъдат смазани от повишаването на цените ”, съобщи Ердоган при оповестяването на нарастването на минималната работна заплата.

Той уточни, че заплатата през идната година ще скочи до 4250 турски лири (около 275 долара) при 2826 в този момент (около 182 долара).

Инфлацията в страната доближи рекордните 21% и продължава да пораства. Независими потребителски организации обаче считат, че тя е най-малко 58% на годишна база.

Към момента един щатски $ се търгува за 16.42 лири.

Икономистите обаче предизвестяват, че повдигането на заплатите ще докара до още по-силен растеж на инфлацията в страната. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР