Цялото ръководство на Булгаргаз беше сменено след решение на Българския

...
Цялото ръководство на Булгаргаз беше сменено след решение на Българския
Коментари Харесай

Прочистиха Булгаргаз, следва Булгартрансгаз


Цялото управление на Булгаргаз беше заменено
след решение на Българския енергиен холдинг. Това излиза наяве от документите, импортирана в Търговския указател.

За изпълнителен шеф на сдружението е определен Людмил Йоцов на мястото на Николай Павлов, който векува там от времената на остарялата власт на ГЕРБ и Движение за права и свободи.



От новата 2021 година насам – повече от година, Съветът на шефовете на Булгаргаз беше заслужено упрекван, че не е обезпечил количествата азерски газ, залегнали в подписания контракт, които биха довели до понижаване на цената за крайните консуматори у нас – употребявали сме към 20% от вероятните 1 милиарда кубически метра.


Интересно е, че за 7 месеца служебните държавни управления с двама разнообразни министри не сметнаха за належащо да слагат питането, а тъй като няма отговор на него, да уволнят управлението на държавното сдружение.

Интересно ще бъде да се разбере по какъв начин и за какво Булгаргаз в края на остарялата власт изпусна втория си максимален консуматор след Топлофикация – София – Лукойл, който вземаше към 10% от синьото гориво, като нефтохимическия комбинат мина на директни доставки от Газпром през Валентин Златев.

Други въпроси, които плачат за съд са:


Къде е скрита пътната карта на връзките ни с съветския газов монополист?



Защо България се е отказала от 1 млрд.неустойка от Газпром за предварителното преустановяване на доставките за Турция през наша територия?



Защо през медиатори се източва към Румъния хранилището ни в Чирен, което без друго е рекордно празно – под една-трета от равнището, незадоволително количество за покриване на студените месеци?


Следващата предстояща крачка по пречистване и изчегъртване – енергийния сектор се ръководи от партията на Слави Трифонов ИТН, а негово е и образното определение, е промяна на борда на Булгартрансгаз.

Този орган беше формиран главно от съученици и другари на настоящия народен представител от ГЕРБ Делян Добрев, който също като тях нямаше никаква експертност в енергетиката като министър, а в този момент играе по малкия екран експерт неизвестно на каква база.

Именно Булгартрансгаз е огромната машина за харчене на милиарди на холдинга Булгаргаз – да вземем за пример 3-те милиарда за Турски поток през нашата страна, който в никакъв случай не може да се изплати като инвестиция, само че пък беше приключен скоростно, за разлика от интерконектора с Гърция, който към този момент 13 година не се получава, а точно през него можем да вземаме повече от съвсем тройно по-евтиния азерски газ.

Кристиян Георгиев

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР