Недоволството в Германия от управляващата коалиция се е увеличило до

...
Недоволството в Германия от управляващата коалиция се е увеличило до
Коментари Харесай

Проучване: Недоволството в Германия от управляващата коалиция се е увеличило до рекордно равнище

Недоволството в Германия от ръководещата коалиция се е нараснало до рекордно ниво, демонстрира изследване на публичното мнение, показано през днешния ден от националната телевизия Цет Де Еф, съобщи Ройтерс.

Световната осведомителна организация, представена от Българска телеграфна агенция,  означи ниския резултат на всички три партии от държавното управление на изборите за Европейски парламент в неделя.

Анкетата е извършена измежду 1334 индивида сред понеделник и сряда. Недоволни от работата на държавното управление са 71% от тях - с 5% повече в сравнение с предишния месец. Около 51 % от интервюираните са се изказали в интерес на свикването на предварителни избори, само че 66% към момента считат, че обединението ще продължи да ръководи до края на мандата си през идната година.

И трите партии от ръководещата коалиция в Германия претърпяха загуби на изборите за Европейски парламент, до момента в който крайнодясната " Алтернатива за Германия " означи голям триумф. Евровотът е считан за ранен знак за парламентарните избори следващата година.

Резултатите за обичайни партии като социалдемократите на канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 отразяват недоволството на германците от спада на виталния стандарт в най-голямата стопанска система в Европа, защото държавното управление пробва да се оправи с енергийната рецесия, провокирана от спора сред Русия и Украйна, както и с последствията от пандемията от COVID-19.

В прилежаща Франция, където ръководещите либерали се показаха още по-слабо на европейските избори, извоювани от крайната десница, президентът свика предварителни парламентарни избори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР