Синоптиците предупреждават за градушки, бури, порои и захлаждане през следващите

...
Синоптиците предупреждават за градушки, бури, порои и захлаждане през следващите
Коментари Харесай

Опасно време: утре идат бури, градушки и захлаждане!

Синоптиците предизвестяват за градушки, стихии, порои и захлаждане през идващите 36 часа. В петък в източните региони важи оранжев код за рисково време.

Днес до среднощ в северната половина на България важи жълт код за обилни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки.

През нощта и на следващия ден времето към този момент ще стане даже рисково, важи и оранжев код. Най-силни ще бъдат бурите и преваляванията в Източна България. За централните елементи от страната важи жълт код.

Около обед и следобeд изначало в планините и планинските региони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

В Северна България има условия за интензивни превалявания и градушки, като явленията ще продължат и през нощта. Вятърът ще е слаб, в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, в останалите региони ще е от изток-североизток.

Максималните температури ще са сред 30° и 35°, малко по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието, в София – към 29°.
Времето през идващите 5 дни
През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. През нощта превалявания и гръмотевични стихии ще има тук-там основно в Северна България, като там вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него нахлува по-хладен въздух.

В петък валежи ще има на доста места и ще са най-вече краткотрайни, само че интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан. Условия за мощни гръмотевични стихии и градушки ще има в следобедните часове основно в югоизточната половина от страната.

Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна преваляванията ще спрат през нощта против събота. Дневните температури ще са намалят и оптималните ще са сред 22° и 27°, в София – към 22°.

През почивните дни и през първите дни на новата седмица ще бъде най-вече слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност. Има дребна възможност за изолирани краткотрайни превалявания, основно в планините, а в понеделник и в планинските региони на Югозападна България, написа bTV.

Още в събота вятърът ще отслабне и през идващите дни ще е слаб, а в нощните часове в доста региони ще стихва. Температурите постепенно ще се покачват и към вторник оптималните ще са сред 29° и 34°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР