Френският министър на финансите предупреди, че страната може да се

...
Френският министър на финансите предупреди, че страната може да се
Коментари Харесай

Победата на френската крайна десница може да предизвика дългова криза в стила на Лиз Тръс, предупреждава финансовият министър

Френският министър на финансите предизвести, че страната може да се сблъска с дългова рецесия, сходна на разтърсванията на английския златен пазар при някогашния министър председател Лиз Тръс, в случай че крайнодесният Национален съюз печели предварителните избори този и идващия месец.

В симптом на пазарни нерви френските държавни облигации се разпродадоха внезапно след шокиращото изказване на президента Еманюел Макрон в неделя, че ще разпусне Народното събрание и ще изиска нови избори, откакто неговата партия беше победена от крайната десница на европейските избори.

Разпродажбите усилиха разликата сред френските и немските разноски по заеми до най-високото си равнище от октомври. Цената на някои падежи на френския дълг също се е повишила над тази на Португалия, която беше избавена по време на рецесията в еврозоната и имаше нежелателен кредитен рейтинг през по-голямата част от последното десетилетие.

„ Ако RN извърши програмата си, е допустима дългова рецесия. Възможен е сюжет в стила на Лиз Тръс “, сподели мин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР