Европол съобщи днес, че е разбила престъпна мрежа за трафик

...
Европол съобщи днес, че е разбила престъпна мрежа за трафик
Коментари Харесай

Европол разби мрежа за трафик на кокаин към Европа

Европол заяви през днешния ден, че е разрушила незаконна мрежа за трафик на дрога към Европа вследствие на следствие, довело до 40 ареста и конфискуването на 8 тона кокаин, съобщи Агенция Франс Прес.

Базираната в Хага полицейска организация заяви, че целият картел, чийто водачи са били основани в Турция и в Дубай, е ударен от финален кръг арести в сряда.

Мащабната 3-годишна интервенция е присъединила служители на реда от десетки страни, в това число Бразилия, Испания и Турция.

Според Европол финалната фаза на интервенцията е почнала с откриването на през август 2023 година от испанската Гражданска армия на 700 кг кокаин край Канарските острови на лодка с екипаж хърватски и италиански жители.

След продан на данни с други полицейски сили проверяващите са разкрили връзки с други опити за наркотрафик и по този начин са разпознати ръководителите.

Общо 40 души са арестувани в 6 страни, измежду тях двама висши членове на картела от Хърватия, които са арестувани в края на 2023 година в Истанбул.

Последните 4 ареста са осъществени през вчерашния ден в Испания, оповестява БНР.

Трафикантите прекарвали кокаина от Южна Америка до логистични хъбове в Западна Африка и Канарските острови. Оттам дрогата се превозвала до центрове в Белгия, Хърватия, Германия, Италия и Испания за дистрибуция в Европа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР