Цялата археология в подножието на Стария град до Понеделник пазара

...
Цялата археология в подножието на Стария град до Понеделник пазара
Коментари Харесай

Новата визия на „Понеделник пазар” в Пловдив

Цялата археология в подножието на Стария град до Понеделник пазара ще бъде експонирана, съобщи притежателят на парцела инж. Димитър Георгиев. След като до този миг предприемачът показа два плана за зоната – на арх. Кирил Събчев и на арх. Петко Костадинов, той кани на публично разискване на 8 януари от 15 часа в залата на Общинския съвет за третия вид на арх. Стефан Добрев.

Според изменението на Подробен устройствен план, планът планува построяването на постройка с хотел, офиси, паркинг за 175 коли, търговски площи. Тя ще бъде вдигната на височина над археологията 6 метра, а кота корниз е 14 метра. Триетажният комплекс ще е на обща повърхност от близо 31 хиляди квадратни метра и е с планирана цена 30 милиона.

„ Археологията е непокътната напълно. Имаше забележка на предните планове, че би трябвало да се повдигне още постройката, с цел да бъде експонирана по-добре. Направихме го. Близо 6 метра е. Тепърва археологията – експонацията и консервацията, ще бъде тематика на разискване. На различен специфичен план, на следваща разработка”, сподели Димитър Георгиев, представен от TrafficNews.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР