Цвети Пиронкова бе на ръба да поднесе най-голямата изнедана на

...
Цвети Пиронкова бе на ръба да поднесе най-голямата изнедана на
Коментари Харесай

Цвети изпусна да надвие Серина

Цвети Пиронкова бе на ръба да сервира най-голямата изнедана на US Open като в профил на четвъртфинала звездата и сложена под №3 в схемата Серина Уилямс. Българката взе първия сет с съвършена игра и 6:4. До средата на втория сет имаше късмет Цвети да гръмне шампанското, само че победителката в 23 шампионата от Големия шлем сподели класа и го измъкна с 6:3. В третия Серина оправи началния си удар, а и шанса я покри при значимите топки. Така тя завоюва сета с 6:2 и по този начин се класира за 14-и път на полуфинал на US Open.

" Този мач сподели, какъв брой корави могат да бъдат майките, разяснява след срещата Серина. - Когато родиш дете може да направиш всичко. Тя заслужава почитание. В един миг си помислих Как го прави. Тя е по-млада от мен. В началото на мача не ми се получаваше играта. Във втория не бях изморена и съумях да подредя играта си ". 

Въпреки резултата от мача Цвети заслужава едно огромно " Благодаря " от цяла България за това което сподели при завръщането си на корта след 3-годишна пауза. Тя си потегля с първо класиране в кариерата си на четвъртфинал на US open и 425 000 $ от наградния фонд. С точките от Ню Йорк Цвети ще е към №155 в новата класация.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР