Цените на петрола останаха стабилни днес на фона на опасенията,

...
Цените на петрола останаха стабилни днес на фона на опасенията,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява на фона на опасенията от продължително ниско търсене*

Цените на петрола останаха постоянни през днешния ден на фона на опасенията, че ще продължи вялото търсене. Причината за това е възходящият брой инфектирани с новия ковид в Европа и Съединени американски щати - двата най-големи потребителя на черно злато в света, който може да попречва икономическия напредък, съобщи Ройтерс.

ОПЕК разгласи през вчерашния ден, че търсенето през 2021 година ще се усили с 6,45 милиона барела на ден до 96,84 милиона барела на ден. Това е с 80 000 барела на ден по-малко спрямо плануваното повишаване преди един месец. Причината за корекцията надолу е въздействието на пандемията върху стопанската система, отбелязва Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 21 цента или с 0,49%  до 42,24 долара за барел.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 20 цента или 0,50% на 100 до 40 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

Държавните глави на двете най-големи производителки на нефт в света - съветският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман - са разискали в телефонен диалог ситуацията на енергийния пазар, заяви нощес Кремъл, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР