НАТО ще подкрепя Украйна до победа - около тази позиция

...
НАТО ще подкрепя Украйна до победа - около тази позиция
Коментари Харесай

НАТО прие декларация, позволяваща на Украйна да използва западна помощ за удари по военни цели в Русия

НАТО ще поддържа Украйна до победа - към тази позиция се сплотиха участниците в почналата в събота в София парламентарна асамблея на НАТО. Във форума се включиха близо 400 парламентаристи от всички 32 страни членки на НАТО, в това число и най-новият член Швеция, както и от 25 партньорски страни и парламентарни организации.

В последния ден на сесия, в българската столица дойде и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който в тирада пред участниците, а и по-късно, след среща със служебния министър председател Димитър Главчев насочи апел за преосмисляне на рестрикциите по отношение на Украйна да употребява оръжие от западните страни по военни цели в Русия.

" Дойде време да обмислим дали да вдигнем някои от рестриктивните мерки върху потреблението на предоставяните оръжия. Виждаме, изключително в Харков, че фронтът и границата малко или доста съответстват. Ако Украйна не може да атакува военни цели на съветска територия, те не могат да се пазят, тъй като те са нападани от съветска територия с ракети и артилерия ", сподели Столтенберг в границите на пленарното съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО в София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР