Вицепрезидентът на САЩ и потенциален кандидат за президент на Демократическата

...
Вицепрезидентът на САЩ и потенциален кандидат за президент на Демократическата
Коментари Харесай

Камала Харис си направи акаунт в TikTok въпреки заплахата от забрана на мрежата в САЩ

Вицепрезидентът на Съединени американски щати и евентуален претендент за президент на Демократическата партия Камала Харис разгласява първото видео в TikTok като част от предизборната си акция, макар подписания от президента на Съединени американски щати Джо Байдън законопроект за възможна възбрана на обществената мрежа в страната. „ Чух, че в последно време се появявам в TikTok, тъй че взех решение да стартира моя лична страница тук “, сподели Харис в първото си видео. За 13 часа видеото събра към 5,5 милиона гледания, а 1,4 милиона консуматори се абонираха за профила на Харис.

През април Байдън подписа законопроект за евентуална възбрана на TikTok в страната. Той предлага да се даде на компанията-собственик ByteDance една година да продаде обществената мрежа, в противоположен случай тя може да бъде неразрешена. Компанията уточни, че продажбата е невъзможна и упрекна американските управляващи в политическа измама.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат на 5 ноември. Предполагаше се, че Демократическата партия ще бъде представлявана от сегашния държавен глава, само че след пагубното показване на дебата през юни с републиканеца Доналд Тръмп, апелите измежду демократите започнаха да стават все по-шумни Байдън да се откаже от борбата. На 21 юли той реши да се отдръпна от конкуренцията и поддържа номинацията на вицепрезидента Харис за най-високия пост в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР