НАТО не е искал от България да разшири военната помощ

...
НАТО не е искал от България да разшири военната помощ
Коментари Харесай

След среща на Столтенберг и Главчев: Няма тема за изпращане на български войници в Украйна!

" НАТО не е желал от България да разшири военната помощ за Украйна ", съобщи служебният министър председател Димитър Главчев на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, откакто двамата организираха среща на четири очи. Столтенберг е у нас за заключителното заседание на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Във форума вземат участие парламентаристи от 32 страни - членки на Алианса. 

" Искам да стартира с тематиката за изпращане на български бойци в Украйна. За мен това е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика във формат НАТО или през днешния ден. Нека да бъдат спокойни български жители. Няма тематика за изпращане на български бойци в Украйна ", акцентира особено Главчев в изказването си на взаимната конференция.

Той  посочи, че диалогът сред двамата е бил за 20-годишното участие на България в НАТО и 17-годишното в Европейския съюз. „ Стигнахме до общите заключения, че България е един благонадежден съдружник в НАТО и извършва своите отговорности. Обсъдихме въпроса, че би трябвало да се върне значимостта на Западните Балкани, за която си спомняте през 2017 година България беше водач в процеса. Хубаво е, че се връща същата тематика и би трябвало още веднъж да бъде на тази висота ”, сподели още Главчев. България към този момент е постигнала задачата на отделя 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, означи от своя страна Столтенберг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР