Тленните останки на първият цар от Третото българско царство Фердинанд

...
Тленните останки на първият цар от Третото българско царство Фердинанд
Коментари Харесай

Тленните останки на Фердинанд ще бъдат пренесени и погребани утре в двореца Врана

Тленните остатъци на първият цар от Третото българско царство Фердинанд ще бъдат пренесени на следващия ден в България и положени в двореца " Врана " след траурна гала, оповестиха от Фонд " Цар Борис и Царица Йоанна ".

Те ще бъдат превозени от баварския град Кобург с боен аероплан до София, който ще кацне пред държавния VIP на летище София към 14 часа. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към замък „ Врана “ към 15.00 часа. С траурна върволица и гала костите на цар Фердинанд ще бъдат изпратени до последния му дом - саркофаг в криптата на двореца „ Врана “.  През годините доста други места са спрягани за неговия финален покой. Той е католик и не може да бъде заровен в православен манастир, уточни пред bTV проф. Петър Стоянович..  

Траурната върволица ще стартира от основния вход на парка на двореца и ще доближи до двореца  „ Врана “. Там ще бъде посрещната от цар Симеон II и царското семейство, дружно с Н.ВПр.  Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, формален делегат на Светия Синод  и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР