Третодивизионният Кеймбридж Юнайтед, за който титуляр бе българският вратар Димитър

...
Третодивизионният Кеймбридж Юнайтед, за който титуляр бе българският вратар Димитър
Коментари Харесай

Сензация! С български вратар Кеймбридж Юнайтед отстрани Нюкасъл от ФА Къп

Третодивизионният Кеймбридж Юнайтед, за който титуляр бе българският вратар Димитър Митов, хвърли най-голямата бомба досега в третия кръг на ФА Къп, откакто отстрани Нюкасъл след триумф с 1:0 на " Сейнт Джеймсис Парк ". Единственото попадение означи Джо Айрънсайд в 57-ата минута, само че с доста огромна заслуга за успеха на новобранеца бе и Митов, който направи куп страхотни спасявания.

Новото попълнение на Нюкасъл Киърън Трипиър започва като титуляр в своя дебют за " свраките ". Това бе една от трите промени, които бе направил Еди Хау. Мат Ричи и Джейкъб Мърфи също започнаха.

Сен-Максимен пропусна няколко положителни благоприятни условия за Нюкасъл през първата част, като на два пъти Митов се намесваше отлично, с цел да избави ударите му. В края на частта гостите можеха да получат дузпа поради това, че Ричи задържа Нибс в наказателното поле. ВАР прегледа обстановката, само че реши, че нарушаване няма.

В 50-ата минута Мърфи прати топката във вратата на Митов, само че попадението бе анулирано поради засада. Нюкасъл натискаше и когато изглеждаше, че голът за домакините е въпрос на време, Айрънсайд даде задатък на гостите, откакто измъкна топката пред ръцете на Дубравка, обърна се добре и се разписа с прекрасен удар. ВАР дълго преглежда попадението за възможна засада, само че в последна сметка голът бе зачетен, защото Шелви докосна топката.

Играчите на Нюкасъл не намираха път към вратата на Митов, който продължаваше да бъде доста убеден, а в 86-ата минута резервата Ланкъстър даже прати топката за повторно в мрежата зад Дубравка, само че попадението бе анулирано поради засада. В добавеното време Митов направи следващото си ужасно избавяне, избивайки удар с глава на Жоелинтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР