Спортното лято, наситено с Европейското първенство по футбол и Летните

...
Спортното лято, наситено с Европейското първенство по футбол и Летните
Коментари Харесай

Спортното лято съживява продажбите на бира

Спортното лято, наситено с Европейското състезание по футбол и Летните олимпийски игри, както и забавящата се инфлация се чака да вдигнат тазгодишните продажби на бира по света след няколко тримесечия на спад.

Вторият по величина пивовар в света Heineken към този момент регистрира първия си тримесечен растеж в интервала януари – март от над година насам. Конкурентът Carlsberg също отваря нов раздел с по-големи продадени размери след няколко тримесечия на спад.

Междувременно белгийският Anheuser-Busch InBev регистрира по-малък от предстоящото спад в размерите през първото тримесечие. Продажбите му бяха мощно наранени от протеста на основната американска марка Bud Light поради реклама с трансджендър инфлуенсъра Дилън Мълвани.

Ако AB InBev регистрира връщане към растеж на размера през второто тримесечие, това ще бъде първото за него от началото на 2023 година

Финансовият шеф на AB InBev Фернандо Тененбаум сподели, че компанията към този момент усилва размерите на множеството от своите пазари, като единствено шепа са предизвикали спада, в това число Съединените щати.

Спортните събития би трябвало да поддържат размерите даже в райони като Западна Европа “, сподели основният изпълнителен шеф на Carlsberg Джейкъб Ааруп-Андерсен, представен от Reuters.
Цената господства
Ръстът на приходите на пивоварите през последните години значително се дължи на нарастването на цените. Обемите са намалели или се следи единствено муден напредък.

Компаниите бяха принудени бързо да вдигнат цените, с цел да покрият възходящите разноски за всичко – от ечемик до алуминий, което удари количеството продадена бира.

Сега тези нараствания на разноските ще намалеят и покачването на цените би трябвало да се забави.

Увеличенията на цените преобладаваха като източник на напредък през последните две години. Сега сме в обстановка, в която се надяваме да забележим размерите да поемат ролята на мотор на приходите “, сподели Бернд Майш, фонд управител в Tresides Asset, вложител на Carlsberg.

По-големите размери оказват помощ на маржовете, защото пивоварите употребяват по-добре потенциала си. Прогнозите са, че даже и пивоварите да продават повече от своите бири с по-ниски цени, спадът на разноските ще помогне за увеличение на маржа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР