Най-голямата мрежа от зарядни станции в България – Eldrive –

...
Най-голямата мрежа от зарядни станции в България – Eldrive –
Коментари Харесай

Eldrive ще изгражда зарядни паркове за електромобили в България

Най-голямата мрежа от зарядни станции в България – Eldrive – обръща обичайния бизнес модел в бранша и стартира построяването на лични зарядни паркове за електрически транспортни средства.
Смяна на модела
За разлика от зарядните хъбове, при който компанията е единствено наемател на терен наоколо до ритейл парк, търговски център, бензиностанция или мол, то при зарядните паркове Eldrive към този момент ще е location owner или притежател на парка, обясниха от компанията за Economic.bg.

Тоест към този момент не зарядната инфраструктура е съпътстваща услуга към съществуваща локация, а компанията построяваме местоположението и съпътстващите услуги идват на нея, тъй като виждат добавената стойност в плана.

Това е екосистема надалеч оттатък малко кафене или вендинг машина. Потребителят получава голям брой висококачествени улеснения и разнообразни варианти от първокласни артикули и услуги “, разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Eldrive Holding.

Eldrive възнамерява създаване на голям брой такива паркове на всички пазари на които оперира – България, Румъния и Литва. От компанията не прецизираха съответни местоположения в страната ни, само че обясниха, че парковете се построяват на съществени пътни направления и автомагистрали.

„ Такъв вид местоположения са неповторими и изцяло изчезнали в Балтика и Източна Европа, само че и извънредно редки световно “, споделя още Спасов.
Първият е в Литва
Първият подобен обект към този момент се строи в Литва, като на него ще могат по едно и също време да зареждат 20 електрически транспортни средства, а във втория стадий зарядните точки ще бъдат увеличени до 40. Проектът включва зарядна инфраструктура за електрически рейсове и камиони. Мощността на станциите ще бъде сред 200 и 400 kW DC, а завършването и стартирането в употреба на зарядния парк се чака до края на тази година. Освен зарядните станции, в парка ще бъде построена и над 300 кв.м. м постройка, в която ще се обитават кафенета, места за отмора и работа. По предварителни данни общата стойност на плана ще доближи над 2 млн. евро.

Зарядният парк в Литва се построява до гр. Паневежис на основна локация, ситуирана на автомагистралата „ Виа Балтика “ (част от интернационален път Е670), която свързва Прага и Талин, преминавайки през Полша, Литва, Латвия и Естония. Обектът заема повърхност от 1,5 хектара (15 000 кв.м.). Като сътрудници за тази локация са привлечени марките Caffeine и Narvesen, част от водещия норвежкия конгломерат REITAN AS.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР