Третата европейска конвенция за младежка работа се проведе в периода

...
Третата европейска конвенция за младежка работа се проведе в периода
Коментари Харесай

Делегат от Стара Загора участва в Трета европейска конвенция

Третата европейска спогодба за младежка работа се организира в интервала 7-10 декември. Тя беше проведена в границите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз и бе продължение на двете конвенции, извършени по време на белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2010 година и белгийското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа през 2015 година Първата Европейска спогодба за младежката работа бе ориентирана към многообразието от благоприятни условия, дейности, и опит в младежката работа в Европа и тяхната оценка. Втората Европейска спогодба за младежката работа дефинира обща основа за всички юношески действия в Европа. Третата европейска спогодба за младежката работа ще даде  посока в развиването на младежката работа в Европа след 2020 година

Конвенцията дава платформа за разискване на най-новите трендове в практиката на младежката работа и младежката политика. Основните цели на събитието са да свърже практиката на младежката работа и младежката политика,  да усъвършенства и разпространява младежката работа и нейната стойност и да насърчи участниците към образуване на общи основи и взаимни дейности в границите на практическата общественост.

В събитието Община Стара Загора взе участие със собствен представител – Весела Марева е началник на Международния юношески център в Стара Загора и част от националната делегация, избрана от Министерство на младежта и спорта.  В рамките на четирите работни дни тя взе участие в работни групи и срещи на националната делегация, целящи образуването на визия за развиването на младежката работа в Европа.

През първия ден на събитието одобрение към участниците насочиха Франциска Гифай - немски федерален министър по въпросите за фамилията, възрастните хора, дамите и младежите, българският еврокомисар Мария Габриел и генералния шеф по демократичните въпроси в Съвета на Европа – Снежана Самарджич- Маркович.

Вторият ден от конференцията бе отдаден на представянето на Европейската стратегия за работа с младежта и създаването на обща декларация за страните – членки. Участниците бяха разграничени в работни групи имащи за цел да образуват нова посока в развиването на младежката работа в Европа. 

През заключителните два дни се организира встъпление в подготовката на Бонския развой за националните и европейски делегации и показване на финалния документ на Третата Европейска спогодба за младежка работа. Стратегическият документ от 16 страници съдържа съответни ограничения за развиване на младежкия бранш в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР