Традиционно натоварени по празниците ще бъдат автомагистралите, пътищата към зимните

...
Традиционно натоварени по празниците ще бъдат автомагистралите, пътищата към зимните
Коментари Харесай

Голямото изнасяне по празниците предстои – какво е важно да знаем

Традиционно натоварени по празниците ще бъдат автомагистралите, пътищата към зимните курорти и към граничните пунктове.

Пътят от Симитли до Банско е в ремонт, няма положена пътна маркировка и инсталирани мантинели, по тази причина там водачите следва да се движат с изключително внимание и по опция да пътуват по ярко, разясни пред БНР Александър Димов, основен специалист в Дирекция " Стратегии, разбор и оценка " в Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Тунел " Витиня " към този момент е пуснат в придвижване.

" В този сектор през последните 4-5 години непрестанно имаше поправки. Надяваме се там да не се образуват обичайните тапи ", означи Димов. По думите му " сега в двете направления колите се движат обикновено ".

Засега не се планува ограничение на тежкотоварния трафик за празниците, посочи Александър Димов.

Той съветва да не се бърза, да се пътува при добра видимост, както и да не се подхващат рискови маневри, тъй като времето, което водачите желаят да спестят, е незначително спрямо последствията от вероятно пътно-транспортно произшествие.

Децата да бъдат в вярно инсталирани детски столчета, да не се разсейваме с телефоните, до момента в който сме зад кормилото, гласят останалите рекомендации за безвредно пътешестване.

Масово в рейсовете пасажерите не слагат предпазни колани. При случаите през последните години това е съществена причина за многото потърпевши и даже за жертви, акцентира Димов в предаването " Хоризонт до обед ".

Напоследък се регистрират доста ПТП с пешеходци отвън обитаемоте места, заяви още специалистът.

" В тъмната част от денонощието да обличат светли облекла, със светлоотразителни детайли, с цел да бъдат възприети от водачите на МПС навреме. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР