Телешкото и говеждото месо са един от основните продукти, присъстващ

...
Телешкото и говеждото месо са един от основните продукти, присъстващ
Коментари Харесай

Грешки при готвенето на телешка кайма

Телешкото и говеждото месо са един от главните артикули, присъстващ в кухнята наред със свинското и птичето месо. Телешката кайма е един прелестен и еластичен артикул, от който могат да се подготвят прелестни ястия. Често обаче позволяваме някои неточности с телешката кайма, които пречат да се насладим пълноценно на усета ѝ, написа Флагман.

Кои са най-често срещаните неточности с телешката кайма, които позволяваме?

Не търсите верните признаци на повреждане на каймата

Не единствено цветът извън е индикатор за това дали каймата е развалена. Като притиснете с вилица каймата, по средата тя би трябвало да е прясна и с червен цвят. Ако каймата има сиво-кафяв цвят и изменен аромат, тя е развалена.

Избирате телешка кайма съгласно най-яркия цвят

Невинаги яркочервеният цвят на каймата е индикатор за това какъв брой е прясна и добра. Имайте поради, че стабилизаторите и оцветителите, които са възможни в производството могат да създадат цвета на телешката кайма по-ярък, в сравнение с действително е. Основен ориентир би трябвало да ви е етикетът със периода на валидност. Друг трик, който можете да употребявате, е да ревизирате с ръка какъв брой студена е опаковката на каймата. Ако не ви се коства задоволително студена, значи не е съхранявана изключително добре.

Купувате пакетирана телешка кайма

За да сте сигурни какъв брой прясна и качествена е каймата, постоянно е най-добре да избирате прясно месо, от което пред вас да бъде смляна кайма или да я приготвите у дома.

Игнорирате другия състав на мазнини в другите типове телешка кайма

Не всяка телешка кайма е идентична. Различните типове кайма имат друго наличие на мазнини, което е упоменато върху етикета. По-здравословният избор е да предпочетете телешка кайма с по-нисък % мазнини.

Грешите в пърженето на каймата в тигана

Ако слагате телешката кайма в тигана, а него чак по-късно на котлона, това е огромна неточност. Най-напред загрейте мазнината до нужната температура, а чак по-късно слагайте каймата в тигана. Много домакини знаят, че това е верният метод към приготвянето на кайма, само че все пак има хора, които позволяват тази неточност. Друга неточност е, когато каймата не се разбърква по време на готвене. Постоянното безредие ще помогне на мляното месо да се сготви добре и да се раздели на рехави късчета.

Готвите замразена кайма

За предпочитане е да приготвяте прясна телешка кайма, само че в случай че въпреки всичко приготвяте замразена, не допускайте грешката да я сложите в тигана или във фурната, до момента в който към момента не се е размразила изцяло. Ако я готвите замръзнала, водата от нея ще се разтопи и ще утежни консистенцията ѝ, правейки я да наподобява сварена и кашава, а не с стремежи тип и усет.

Не готвите телешката кайма на вярната температура

Американското министерство на земеделието, представено от mashed.com поучава телешката кайма да се подготвя на 160 градуса вътрешна температура. При по-ниска от тази температура съществува риск от незадоволителна термична обработка на месото, което крие евентуални опасности за здравето, свързани с бактерии в месото. Прекаленото препичане на месото на прекомерно високи градуси пък унищожава неговите вкусови и хранителни качества.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР