Старши треньорът на националния отбор на България за жени Кристина

...
Старши треньорът на националния отбор на България за жени Кристина
Коментари Харесай

Кристина Ташева: Очаквахме златото още миналата година

Старши треньорът на националния тим на България за дами Кристина Ташева съобщи, че е щастлива от извоюваните златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева бяха с класа над съперниците си и в двата дни на конкуренцията и, побеждавайки най-големите си противници от Русия.



" Връщаме се от Будапеща със злато, което го чакахме още предходната година. Всеки път има " видов ден " и той идва рано или късно. За първи път с тази комбинация участвахме. Всички, които са я харесали го споделиха и със съдиите, и с мен самата, което ме прави щастлива. Най-щастлива съм от това, че още веднъж се утвърди композицията и че с безапелационна преднина победихме Русия, което за нас като страна не се е случвало в последните 15 години. Радостното е, че първо се срещахме с Русия - нещо, което аз чаках от дълго време, и второ, че ги победихме. Момичетата безапелационно демонстрираха, че са по-добри и двата съветски тима останаха след нас ", сподели Ташева при завръщането на отбора в София.

" Отборът към момента не е в оптимална форма и не е посочил новата комбинация в цялостния й искра. Всички експерти, които я видяха, споделиха, че равнището й е мъчно достижимо за съперниците. Надявам се в действителност да е по този начин и отсега нататък да го потвърдим и да го затвърдим ", добави тя.

Ташева разкри проектите на отбора в идните месеци.

" Имаме Световна купа в Барселона в края на юни и по-късно Балканиада в София. Крайната цел е международното състезание през ноември в Естония. Битката ще бъде много сериозна, тъй като и естонските тимове са доста мощни, както и Финландия. Всички се приготвят интензивно ", разяснява треньорката.

Националният тим по естетическа гимнастика завоюва златните медали в Будапеща в същия уикенд, в който състезателките по художествена гимнастика завоюваха девет оценки от Европейското състезание в унгарската столица.

" Много сме щастливи, че сме част от всичко това. Надявам се всички да се усещат като едно цяло, тъй като България би трябвало да е мощна във всеки един спорт, където е допустимо и се веселя, че както останалите гимнастически спортове и ние се представихме почтено, тъй че да се гордеят и с нас ", приключи Кристина Ташева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР