Федералното правителство наскоро прекласифицира расовите и етническите групи в опит

...
Федералното правителство наскоро прекласифицира расовите и етническите групи в опит
Коментари Харесай

Арменците, хмонг и други групи смятат, че американските расови и етнически категории не ги представляват

Федералното държавно управление неотдавна прекласифицира расовите и етническите групи в опит да улови по-добре многообразието на Съединените щати, само че някои групи считат, че измененията пропущат задачата.

Общностите на хмонг, арменците, черните араби и бразилците в Съединени американски щати споделят, че не са показани тъкмо в формалните цифри. Въпреки че проверките бяха необятно приветствани, тези общности споделят, че измененията са основали напрежение сред това по какъв начин федералното държавно управление ги класифицира по отношение на това по какъв начин те се разпознават.

Групите споделят, че парите, политическата власт и даже здравето може да са застрашени. Попадането в неверната колона може да значи облага или загуба на държавни средства, които се разпределят въз основа на данни. За някои става въпрос за тяхната еднаквост и чувство, забелязано от личната им страна.

Службата по ръководство и бюджет сподели, че работната група, която следи проверките, е провела 94 „ сесии за слушане “ с доста групи за покровителство, учени и необятна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР