Турският министър на външните работи Хакан Фидан смята, че има

...
Турският министър на външните работи Хакан Фидан смята, че има
Коментари Харесай

Турция: Скоро може да започне Трета световна война

Турският министър на външните работи Хакан Фидан счита, че има риск от прерастване на военните спорове в Газа и Украйна в " Трета международна война ", заяви електронното издание на турския в. " Джумхурийет ", представено от Българска телеграфна агенция.

Запитан дали може да избухне " Трета международна война ", Фидан отговори в предаване на телевизия Хабертюрк нощес: " Мисля, че светът би трябвало да одобри този сюжет съществено, би трябвало да одобри тази опасност съществено. Съществува подобен риск. Казваме това през цялото време ".

Днес, на взаимна конференция с чешкия си сътрудник Ян Липавски в Анкара, Фидан съобщи, че рискът от разпространяване на войните нараства.

Говорейки за войната сред Украйна и Русия, турският министър съобщи, че " казусът може да бъде позволен не посредством война, а с разговор ". " В нашия район има потребност от мир и успокоение. В противоположен случай се усилва рискът от разпространяване на войните. Държавите приготвят обществата и инфраструктурите си за война ", сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР