Собственикът на частния терен в парк Отдих и култура може

...
</TD
>Собственикът на частния терен в парк Отдих и култура може
Коментари Харесай

Кметът коментира казуса с терена до Гребната база

Собственикът на частния терен в парк " Отдих и просвета " може да го огради и да си направи " Дисниленд ". Това сподели пред публицисти в коридорите на пловдивския общински съвет кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Най-добрият вид да се тушира напрежението измежду обществото е общината да придобие парцела, а единственият метод е теренът да бъде платен. Кметът напомни, че притежателите осъзнават напрежението и публичните настроения и по тази причина още в първия работен ден на годината е извършена среща с тях. Тогава е контрактувано двете страни да създадат юридически разбор и оценка. Ще се образува работна група, в която ще вземат участие и представители на жителите. След това ще се направи отчуждение на терена. 

За парцела има Подробен устройствен план, който е отразен в Общия организационен проект, признат в края на 2022 година Специалистите би трябвало да кажат дали може да се направи частична анулация на Общ устройствен план, добави Димитров. 

Главният проектант посочи, че с решение от 19 март 2015 година Общинският съвет на Пловдив трансформира Общ устройствен план от 2007 и сменя статута на терена от зона за озеленяване в зона за спорт и атракции.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР