Тази вечер се подновяват битките от петия предпоследен кръг в

...
Тази вечер се подновяват битките от петия предпоследен кръг в
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща с решителни мачове

Тази вечер се възобновяват борбите от петия предпоследен кръг в групи от Е до Н на Шампионската лига, в които ще се дефинират някои от сигурните участници в осминафиналите. Няколко тима са към този момент доста покрай идната фаза.
Сред тях е италианският първенец Ювентус, който в предишния кръг позволи изненадваща загуба вкъщи с 1:2 против Манчестър Юнайтед в група Н и през днешния ден има потребност единствено от точка против Валенсия, с цел да продължи напред кръг преди края. В същото време “червените дяволи ” одобряват новобранеца Йънг Бойс и успеха за тях е наложителна. Манчестър Юнайтед ще се класира напред, в случай че победи, а в това време Валенсия не успее да победи в Торино. Йънг Бойс е отвън борбата за плейофите, само че има най-малък късмет за третото място, като той минава през победа на “Олд Трафорд ”, твърди Спортал.

В група G вниманието приковава борбата за върха в Рим сред локалния Рома и настоящия притежател на трофея Реал Мадрид. През септември Реал победи в Мадрид с 3:0, само че от този момент отборът бележи спад, като същото може да се каже и за “джалоросите ” в Серия А. Шампионската лига обаче е различен шампионат и двата отбора са длъжни да покажат ново лице.
В другия мач от групата ЦСКА Москва приема Виктория Пилзен. Руският отбор има минимални шансове за осминафиналите, само че победа или едно минимално тъждество ще им подсигурява продължение в Лига Европа.

Изключително забавен конфликт се обрисува в група F, където един от основните фаворите за трофея Манчестър Сити гостува на Лион. “Гражданите ” ще търсят реванш от французите за загубата вкъщи с 1:2 на 19 септември. Лион би трябвало да реализира най-малко точка, с цел да резервира шансове за осминафинал, а тя може да се окаже и задоволителна, в случай че в другия мач от групата Хофенхайм и Шахтьор Донецк също не се победят.

В група Е пък Байерн приема Бенфика. Баварците са водач в групата с 10 точки и им е нужно най-малко тъждество за 1/8-финал. Тимът от Лисабон върви трети с 4 и се нуждае от наложителен триумф, последван от победа на гръцкия АЕК над Аякс, с цел да резервира някакви имагинерни шансове да продължи напред. Двубоят е значим за баварците, които са напрегнат в Бундеслигата, а в Германия към този момент намерено търсят заместител на треньора Нико Ковач.

Група Е

АЕК - Аякс

Байерн - Бенфика

Група F

Хофенхайм - Шахтьор Донецк

Лион - Манчестър Сити

Група G
ЦСКА Москва - Виктория Пилзен

Рома - Реал Мадрид

Група Н

Ювентус - Валенсия

Манчестър Юнайтед - Валенсия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР