Очаква се Ли, южнокорейският президент Юн Сук-йол и японският премиер

...
Очаква се Ли, южнокорейският президент Юн Сук-йол и японският премиер
Коментари Харесай

В Сеул започна среща между лидерите на Южна Корея, Китай и Япония

Очаква се Ли, южнокорейският президент Юн Сук-йол и японският министър председател Фумио Кишида да одобряват взаимно изказване в шест области, измежду които стопанската система и търговията, науката и технологиите, междучовешкият продан и опазването на здравето и застаряващото население, заяви Сеул. Възможно е те да се спогодят и за обновяване на тристранните договаряния за подписване на съглашение за свободна търговия, които са в застой от 2019 година насам, съгласно известия в японските медии.

По-рано Ли Цян съобщи на двустранна среща с Кишида, че Пекин е подготвен да работи с Токио за продължение на приятелския продан сред двете страни в разнообразни области, по разнообразни канали и на разнообразни равнища. Той добави, че двете страни би трябвало да работят дружно за поддържане на постоянна и гладка верига на индустриалните доставки и на световната система за свободна търговия, а развиването на всяка от тях е значимо за другата, напомня Ройтерс, като цитира изказване на китайското външно министерство.

Ли също по този начин повтори, че тайванският въпрос е " ядрото на жизненоважните ползи на Китай ", и изрази вяра, че Япония ще " извърши обещанията си и ще сътвори позитивна атмосфера за непрестанно развиване на връзките ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР