Тази година през септември се очаква средните месечни температури да

...
Тази година през септември се очаква средните месечни температури да
Коментари Харесай

От 7 до 35 градуса ни очакват през септември

Тази година през септември се чака междинните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 17° и 20°, а за планините - сред 3° и 10°. Най-високите температури през септември ще бъдат сред 30° и 35°, а най-ниските - сред 7° и 12°, по-високи по Черноморието.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за равнините е сред 40 и 60 л/кв.м, а за планинските и припланинските региони - от 60 до 80 л/кв.м. През първото десетдневие времето ще ще бъде най-вече слънчево. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в обособени дни основно над планинските региони и там ще има изолирани краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. През първата половина от интервала температурите ще са близки, а през втората - по-високи от климатичните правила.

В началото на второто десетдневие има нараснала възможност за развой с превалявания на повече места в страната и релативно намаляване на температурите. Около средата на десетдневието се чака още веднъж да се откри най-вече слънчево време и вероятността за изолирани краткотрайни следобедни превалявания понижава. В края на интервала има изгледи за синоптична конюнктура със забележителна облачност, превалявания и намаляване на температурите.

През първата половина от третото десетдневие остава с нараснала възможност за превалявания на повече места в страната, а температурите ще са към климатичните правила. След средата на десетдневието и до края на месеца се чака изсъхнал интервал с най-вече слънчево време и стопляне, предава Нова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР