Тази година една от най-големите атракции в света – карнавалът

...
Тази година една от най-големите атракции в света – карнавалът
Коментари Харесай

Отмениха една от най-големите атракции в света

Тази година една от най-големите атракции в света – карнавалът в Рио де Жанейро, няма да се организира, оповестиха уредниците. Решението е взето след извършени редица съвещания сред школите по самба, управляващите и епидемиолози. Изводът, до който те са стигнали е, че до момента в който не бъде пусната ваксина, провеждането на сходни мероприятия е недопустимо.

В края на септември беше взето решение годишния фестивал да бъде отсрочен с няколко месеца.

Карнавалът се организира във всички бразилски градове. Най-известен е обаче този в Рио де Жанейро. Улиците се затварят и се изпълват с тълпи от танцуващи самба, облечени в екстравагантни костюми. Традиция е шествията да стартират няколко дни преди формалното разкриване на карнавала. Те са известни като „ махленски карнавал “.

В деня на откриването на фестивала кметът на Рио де Жанейро предава алегорично ключа от града на „ краля на карнавалните шествия Момо “. След това в града стартират неспирни купони. От 1984 година център на събитието е самба площада „ Марки де Сапукаи “. Съоръжението е издигнато по план на арх. Оскар Нимайер. Дължината му е 700 метра, а широчината – 13 метра. Трибуните към него са с потенциал 70 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР