Тазгодишните награди Златен глобус се проведоха без звездни гости, червен

...
Тазгодишните награди Златен глобус се проведоха без звездни гости, червен
Коментари Харесай

След обвиненията в сексизъм: Постни Глобуси без изненади

Тазгодишните награди " Златен глобус " се организираха без звездни посетители, червен килим, преса и съпътстващи празненства. Говори се, че решението за орязаното събитие се основава освен на неотдавнашния скок на COVID-19, а и на това, че церемонията, която съвсем през цялата минала година беше обградена от кавги, в този момент е безмълвно бойкотирана от Холивуд.

Организаторите на " Златен глобус " отхвърлиха слуховете, че нормално блестящата гала се организира в необикновен формат поради многочислените обвинявания, свързани със сексизма и расизма, заяви " Сън ", съобщи БГНЕС.

Президентът на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд (HFPA) Хелън Хоун съобщи, че номинираните и пресата не са били поканени заради бързото разпространяване на разновидността Омикрон.

" Това ще бъде доста малко събитие единствено пред нашите членове и нашите спечелили ", сподели тя преди церемонията. " Няма да има вечеря, тъй като подхващаме доста защитни ограничения поради Омикрон. Ще бъде единствено доста къса 90-минутна гала, на която ще обявим спечелилите ".

Междувременно доста известни персони, като Скарлет Йохансон, приканиха за протест на премиите " Златен глобус ". Йохансон съобщи, че постоянно е чувала сексистки забележки от някои членове на HFPA, като някои от тях са граничили със полов тормоз. По-рано артистът Том Круз върна всички свои " Златни глобуси " на уредниците.

NBC отхвърли да излъчва събитието, Netflix, Amazon и WarnerMedia също стопираха да си сътрудничат с Асоциацията, а повече от 100 компании отхвърлиха оферти да се ангажират с премиите.

Организаторите на церемонията по награждаването означиха, че през последните няколко месеца доста аспекти на събитието са били преразгледани, а съставът на журито е бил уголемен и е станал по-разнообразен от расова позиция.

Относно основните призове, спечелилите бяха в началото предвижданите съгласно критиците. Мрачният уестърн на Джейн Кемпиън " Power of the Dog " ( " Силата на кучето " ) стана вторият филм, режисиран от жена, който печели премията за най-хубава драма (дали в действителност поради достолепията на кино лентата, или поради това, че режисьорът е жена?!). Филмът завоюва и премията за най-хубав режисьор и най-хубав артист в поддържаща роля за Коди Смит-МакФий.

Римейкът на " Уестсайдска история " на Стивън Спилбърг взе премията за най-хубава комедия или мюзикъл и за основна и поддържаща женска роля в мюзикъл или комедия за звездите Рейчъл Зеглер и Ариана ДеБоуз (и двете с пуерториканско родословие, забележете!).

Уил Смит и Никол Кидман завоюваха премиите в категориите за най-хубав артист и актриса във кино драми за функциите си в " King Richard " и " Being the Ricardos ". Мнозина предричаха премията да вземе Бенедикт Къмбърбач за " Силата на кучето ", само че Уил Смит се оказа печелившия (дали цветът на кожата още веднъж не изигра роля?!). Все отново Смит през годините е потвърдил в случай че не друго, то силата да се превъплъщава в сложни облици на екрана.

За най-хубав сюжет сграбчи наградата „ Белфаст “ на Кенет Брана “, за най-хубава ария, предстоящо – „ Смъртта може да изчака “ на Били Айлиш към едноименния филм, а за най-хубав саундтрак беше отличен „ Дюн “.

Но нито една от звездите не присъстваше в „ Бевърли Хилтън “.

Събитието не съумя да се наложи и като номер 1 по следене в Twitter, защото почитателите на попкултурата бяха по-ангажирани със гибелта на известния американския комедиант Боб Сагет. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР