Търсенето на камерите на GoPro е по-слабо от очакванията. Още

...
Търсенето на камерите на GoPro е по-слабо от очакванията. Още
Коментари Харесай

GoPro е отворена за партньорство, но не търси продажба на всяка цена

Търсенето на камерите на GoPro е по-слабо от упованията.

Още по тематиката
Американски софтуерни компании нападат имигрантската възбрана на Тръмп

Apple, Гугъл, Airbnb, Uber, Twitter и Фейсбук повеждат законова борба против указа на президента
6 фев 2017
Пазарът на дронове може да не издържи на упованията

Прогнозите за годишен напредък от 33% наподобяват нереалистични
16 яну 2017
360-градусовото снимане е напълно нов тип прекарване

Ришар Олие, създател и изпълнителен шеф на Giroptic
8 юни 2016 GoPro е подготвена да си партнира с по-голям състезател в бранша, само че не е интензивно ангажирана с продажбата на част от компанията. Това оповестиха късно в понеделник от производителя на екшън камери, откакто акциите му отчасти се възвърнаха от тежката загуба по-рано денем, оповестява Reuters.

Коментарите от компанията идват, откакто няколко медии оповестиха, че тя е наела американската капиталова банка J.P. Morgan да й помогне в процеса на продажбата. Някогашният любим на Уолстрийт се бори с намаляващото търсене на своите спортни камери и дронове.

Акциите на компанията, които се сринаха с 33% до рекордно ниската цена от 5.04 $ в понеделник, възвърнаха загубите, откакто диалозите за продажба бяха обявени първо от CNBC.

" Винаги сме били ясни, че сме отворени за всевъзможни благоприятни условия, които ще ни оказват помощ да осъществим задачата си. JP Morgan е наш банкер, само че нямаме деен ангажимент да продаваме ", са дали отговор в имейл от компанията до Reuters. От JP Morgan са отказали коментар.

Сривът

По-рано в понеделник компанията понижи прогнозата си за приходите през четвъртото тримесечие след слабото търсене на камерите й през празничния интервал, разгласи също по този начин, че излиза от бизнеса с дронове и ще извърши съкращения на личния състав. Освен това тя предвижда, че тежките регулаторни условия в Европа и Съединени американски щати евентуално ще понижат пазара на безпилотни самолети през идващите години.

GoPro разгласи, че чака приходите й да са се намалили с съвсем 40% на годишна база през четвъртото тримесечие до 340 млн. $, само че добави, че се ангажира да " реформира " бизнеса си.

Компанията беше принудена да понижи цените на основни свои артикули през значимия празничен интервал, с цел да ускори търсенето, като това й струваше към 80 млн. $.

Освен това разгласи, че ще спре да създава дронове с камери поради " извънредно конкурентния " пазар и враждебния регулаторен режим. Компанията възнамерява да освободи и 350 чиновници от екипа си, който към края на септември е бил 1250 души.

Заплатата на основния изпълнителен шеф Николас Уудман също е понижена до 1 $ като част от ограниченията за стесняване на разноските. Той се надява, че дейностите ще върнат компанията назад към облага през втората половина на 2018 година, написа BBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР