Таекуондото - един от най-бързо развиващите се спортове у нас.

...
Таекуондото - един от най-бързо развиващите се спортове у нас.
Коментари Харесай

Шампиони с черни колани

Таекуондото - един от най-бързо разрастващите се спортове у нас. Българските представители носят голям брой медали на страната ни от огромни шампионати, а напълно скоро родната аудитория ще може да гледа онлайн изявите на голяма част от европейските величия в този спорт.

От 21 до 24 март в София ще се организира второто издание на мултиевропейското състезание по таекуондо. В него ще вземат участие над 2000 спортисти, а погледите на родните фенове на този спорт ще са отправени към представянето на най-големите ни млади очаквания - Калоян Бинев, Димитър Джорджев и Никол Чобанова. Те към този момент са изпитвали насладата да се качат на почетната стълбичка.

" Чувството е ужасно. Неописуемо е. Всички мечтаем, изключително на олимпийски игри, да стигнем до там ", разкрива Никол, която е бронзова медалистка от европейското състезание до 21 години през 2015 година

" Знаеш, че си постигнал това, което би трябвало. Изпълнил си задачата. Чувстваш се горделив от себе си, от това, че си зарадвал съотборниците си и сънародниците си ", прибавя Джорджев - бронзов медалист от европейското клубно състезание.
Златен орден за Владимир Далаклиев от европейското клубно състезание (ВИДЕО) Митко Джорджев завоюва бронзов орден от шампионата в Солун
През 2018 година Калоян Бинев завоюва златото на мултиевропейското състезание, което се организира в Пловдив. Той победи в категория до 63 кг.

" В началото фамилно ме подтикнаха към този спорт. Аз отпътувах за Германия тъкмо затова, само че се върнах, тъй като това е един от най-бързо разрастващите се спортове у нас. Откакто се върнах, това ми донесе доста огромни триумфи. Щастлив съм, че ги реализирам за България. Знам, че имам бъдеще с този спорт ", безапелационен е той.

" Аз започнах да упражнявам късно. Според майка ми най-безопасният спорт беше волейбол. Тренирах го 3 години, само че ми стана доста скучно. Исках да упражнявам бойно изкуство и таекуондото ми хареса най-вече ", съобщи дамата в компанията.

Калоян не крие, че в фамилията му съществува конкуренция сред него и сестра му Елена Бинева - едно от девойките от националния отбор по художествена гимнастика. Неговата половинка Мадлен Радуканова също е част от новите златни девойки.

" Да отдаваш внимание на някого в действителност е доста мъчно, тъй като от време на време се прибираш изтощен от подготовка. Само един професионален състезател може да те разбере. Откакто се срещнах с нея, аз преоткрих себе си и започнах да реализирам доста мощни резултати. Осъзнах, че момичето, което е до теб, може да те изстреля в космоса, а може и да те удари в земята ", споделя той.

Приятелят на Никол е някогашен таекуондист, а това спомага за тяхната хармонична връзка, поради огромните натоварвания и дългите часове в залата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР