Световноизвестният пътешественик Беър Грилс е заплатил глобите си към Министерство

...
Световноизвестният пътешественик Беър Грилс е заплатил глобите си към Министерство
Коментари Харесай

Беър Грилс плати глоба за изядените жаби в Рила

Световноизвестният странник Беър Грилс е заплатил санкциите си към Министерство на околната среда. За нарушавания на нормите за държание на територията на Национален парк "Рила " бяха формирани три акта, към които бяха издадени две наказателни постановления. Наложените наказания са за нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и хващане и умъртвяване на скотски типове. От Дирекция "Национален парк Рила ". оповестиха, че размерът на санкциите е 12 800 лв..

Сигналът за нарушаванията е изпратен на Facebook страницата на екоминистерството. От изпратения кино материал се вижда, че е имало нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашево езеро, палене на огън, ловене и умъртвяване на скотски типове в предпазената територия.

Филмът със заглавие "Планината Рила – България – В дивата пустота с Беър Грилс и Дерек Хъф " е сниман два дни през юни 2017 година в Парков сектор Боровец. Британският специалист по оцеляване и професионалния латино танцьор Дерек Хъф минават през рискови пропасти и скали на над 2000 м височина. Впускат се в лов на жаби. “Когато откъснеш главата и извадиш вътрешностите, я сваряваш и я изяждаш.Костите хрускат доста приятно”, споделя Грилс в предаването, до момента в който държи една от жабите за крайници. Двамата оцеляващи палят лагерен огън, на който поставят да къкрят уловените земноводни. Междувременно, с цел да стигнат по-бързо до крайната точка, преплуват едно от ледените езера на Рила. Според разрешението фотосите е можело да бъдат правени единствено в светлата част на денонощието.

Предстои издаване на наказателно разпореждане от шефа на Дирекция „ Национален парк Рила “ за неспазване на режимите в парка при снимането на кино лентата посредством палене на огън на нерегламентирано място в предпазената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лв., според нормативната уредба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР