Руските прокурори изпратиха в съда случая със задържания американски репортер

...
Руските прокурори изпратиха в съда случая със задържания американски репортер
Коментари Харесай

Русия изпраща делото на американския репортер Гершкович в съда

Руските прокурори изпратиха в съда случая със арестувания американски кореспондент Евън Гершкович, откакто заключиха, че той е събирал информация за Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати за съветски танков цех, се споделя в изказване в четвъртък.

Генералната прокуратура на Русия съобщи, че е одобрила обвинителния акт и че наказателното дело на Гершкович ще бъде прегледано от съда в уралския град Екатеринбург, където репортерът беше задържан през март 2023 година по съмнение в шпионаж.

Не се споделя по кое време ще се гледа делото.

Гершкович и неговият шеф отхвърлят обвиняването в шпионаж като погрешно и администрацията на Байдън изиска Москва да го освободи.

„ Разследването откри и удостовери с документални доказателства, че Гершкович, американски публицист от The Wall Street Journal, по задание на Централно разузнавателно управление на САЩ е събирал секретна информация в Свердловска област през март 2023 година за активността на отбранителния цех Наказателно-процесуален кодекс „ Уралвагонзавод “ АД на произвеждане и ремонт на военна техника “, се споделя в изказването на прокуратурата.

" Гершкович е направил противозаконните дейности, употребявайки старателни тайни способи ", се споделя в него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР