Световният №1 Новак Джокович официално обяви, че няма да участва

...
Световният №1 Новак Джокович официално обяви, че няма да участва
Коментари Харесай

Новак Джокович няма да играе в Мадрид


Световният №1 Новак Джокович публично разгласи, че няма да взе участие на Мастърса в Мадрид, който стартира през идната седмица. Организаторите на шампионата пожелаха бързо възобновяване на сърбина.

Джокович е следващият, който се отдръпва. В рамките на единствено няколко дни Рафаел Надал, Матео Беретини, Ник Кирьос и други звезди оповестиха, че пропущат събитието в испанската столица.

Проблемните за Новак Джокович се появиха още тази седмица, когато той записа. Шампионът на Уимбълдън и Australian Open бе изявен любимец на ATP 250 шампионата в Баня Лука, само че отстъпи в два сета пред международния №70.

Това бе първа загуба за Джокович от негов съотечественик от 11 години насам, като последният сръбски тенисист, пред който Джокера бе отстъпвал преди днешния дуел, беше Янко Типсаревич на четвъртфинала в Мадрид през 2012 година

Джокович към момента чака първата си купа на клей за годината, откакто предходната седмица отпадна на осминафинал в Монте Карло.

Mutua Madrid Open стартира в сряда (26 април). За първи път този сезон участниците на сингъл ще бъдат 96, а не 64, както беше до момента. През 2022 година събитието се организира в границите на 10 дни, само че в този момент ще бъде в границите на 13.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР