Ролан Гарос започна преди броени часове, а Франция вече загуби

...
Ролан Гарос започна преди броени часове, а Франция вече загуби
Коментари Харесай

Първи поставен на Ролан Гарос е аут: Сонего изхвърли най-добрия французин още на старта!

Ролан Гарос стартира преди броени часове, а Франция към този момент загуби своята първа ракета - Уго Юмбер. Световният номер 17 за следващ път сподели, че клеят просто не е неговата настилка и отпадна на старта в Париж за пети път в последните 6 години. Местният любим беше надигран в 3-часов конфликт от миналогодишния 1/8-финалист Лоренцо Сонего, който осъществя 10 завършващи удари повече по отношение на своя противник (35 на 25) и също така имаше сериозното преимущество от 71 на 55 при % на вкарано първо подаване, а това оказа помощ на италианеца да се наложи с крайното 6:4 2:6 6:4 6:3 и по този начин той си подсигурява конфликт във втория кръг с китаеца Жижен Жанг, който беше 1/4-финалист на Мастърса в Рим.

Първият сет протичаше с очебийно превъзходство на сервиращите, единствено че французинът беше напълно изоставаен от първото си подаване в петия гейм и закономерно инкасира брейк, а Сонего беше извънредно стабилен оттова насетне и нямаше проблеми да затвори сета в своя изгода. Впоследствие Юмбер заигра доста по-агресивно и завършваше голям брой разигравания наоколо до мрежата, като също по този начин постоянно матираше противника си с къси топки и справедливо осъществя два брейка в хода на идната част, с цел да изравни общия резултат.

Непоставеният състезател усети, че би трябвало да промени нещо в играта си и доста разнообрази своите дейности. Италианецът миксираше отлично своята игра и съумяваше да извлече сериозен брой непредизвикани неточности от ракетата на най-хубавия френски тенисист, който позволи пробив в седмия гейм и въпреки да имаше незабавен късмет за рибрейк, то Сонего не трепна и се приближи единствено на сет от крайната победа.

Юмбер ставаше все по-неуверен в ударите си и не спираше да пропуща топки от привидно доста преференциални позиции. 17-ият подложен някак се задържаше в резултата, спасявайки общо 5 брейкбола в първите си два сервиса гейма от четвъртата част, с цел да поведе с 2:1, само че игровото предимство на миналогодишния 1/8-финалист беше значително и той завоюва 5 от идващите 6 гейма, с цел да се поздрави с триумфа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР