След ПП-ДБ и Възраждане, които отхвърлиха поканата на ГЕРБ да

...
След ПП-ДБ и Възраждане, които отхвърлиха поканата на ГЕРБ да
Коментари Харесай

И БСП отказа да участва в преговорите за кабинет с ГЕРБ

След ПП-ДБ и " Възраждане ", които отхвърлиха поканата на ГЕРБ да вземат участие в първия кръг от договаряния за сформиране на държавно управление, поръчка за отвод пристигна и от Българска социалистическа партия.

Представителите на левицата, дружно с тези на " ИТН " и " Величие ", имат покана от първата политическа мощ за диалози във вторник, 18 юни, само че няма да се отзоват.

" Когато приказваме за (преговори за) държавно управление, няма за какво да се върви на такава среща и няма за какво да бъде коментиран този въпрос, " разгласи пред БНР Борислав Гуцанов, определен от от Българска социалистическа партия за ръководител на парламентарната група на партията.

По думите на Гуцанов това е окончателното решение на групировката и то няма да бъде преразгледано.

" Това е наше съответно решение, доказано и в съботния ни пленум. За нас въпросът е привършен, " добави той.

Единствените диалози, които Българска социалистическа партия би могла да води, съгласно него, са " за парламент ".

В първия ден от поканените за диалози за кабинет пристигнаха единствено от Движение за права и свободи, а след края на срещата стана ясно, че с ГЕРБ.

Срещата на ГЕРБ с Българска социалистическа партия за вторник бе планувана за преди обед, а за следобяд са планувани тези с Има Такъв Народ и " Величие ".

От Има Такъв Народ не са коментирали дали ще се явят на договарянията, а от " Величие " сложиха изискване срещата да е " лидерска ", а не диалог с " контакьорки ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР