Турнир по военно-приложни игри с ученици от средните училища в

...
</TD
>Турнир по военно-приложни игри с ученици от средните училища в
Коментари Харесай

Организират турнир по военно-приложни игри за 1 юни в Русе

Турнир по военно-приложни игри с възпитаници от междинните учебни заведения в Русе ще се организира на 30 май /четвъртък/. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1 юни и се провежда от Военно формирование 32420 със съдействието на Областната администрация.

Инициативата бе разисквана сред регионалния шеф Драгомир Драганов и подполковник Павлин Илиев, шеф на гарнизона и пълководец на формированието. Според Драганов сходни начинания са основни за военно-патриотичното образование на подрастващите. Събитието ще се състои от 13.00 до 17.00 часа, като щафетните игри ще стартират от 15.00 часа.

Те ще бъдат в две дисциплини – превъзмогване на 80-метрова пътека с трудности и дърпане на въже. Отборите ще се състоят от по 5 индивида. Участниците в първата дисциплинираност ще би трябвало поредно да преминат затруднение с гуми; да пробягат разстояние от 5 м. и заемат състояние за лицеви опори, като надлежно създадат 5 лицеви опори.

След това учениците ще би трябвало да се изправят и пробягат разстояние от 5 м, като преодоляват зигзагообразно жалони /змиорка/. После те още веднъж ще бягат и ще би трябвало да създадат кълбо, като след изправяне ще би трябвало да вземат две кутии за муниции на картечница и още веднъж да пробягат разстояние от 20 метра. Следва мятане на образователна граната в цел до поразяването ѝ и надлежно връщане на кутиите назад на местата им.

Накрая тази част от конкуренцията приключва с тичане до финала за превъзмогване на щафетата. След като петият играч премине по пътеката с трудности и пресече старт-финала, ляга в носилка и съотборниците му го придвижват в профил на трасето, като заобикалят задачата за мятане на граната и се връщат на старта. Оценяването се прави, като се сумират времената на всички състезатели, минали през финала. Дърпането на въже ще се организира на елиминационен принцип. Тегли се чоп и тимовете играят между тях.

Спечелилите още веднъж теглят чоп и играят до оставане на 4 тима. За най-добре представилите се ще има награди. Събитието се подкрепя както от БЧК-Русе, по този начин и от Регионалното ръководство на образованието. Спортното мероприятие ще се организира на стадиона на Военно формирование 32420.

Събитието ще бъде съпроводено и от неподвижен показ на бронирана техника от въоръжението на НАТО – бронетранспортьори и колесни машини " Гардиън “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР