Яник Синер не е играл професионален мач от Мастърса в

...
Яник Синер не е играл професионален мач от Мастърса в
Коментари Харесай

Синер: Не съм играл тенис от 2 седмици; физическото ми състояние далеч не е перфектно

Яник Синер не е играл професионален мач от Мастърса в Мадрид насам, когато получи травма в региона на бедрото, само че все пак не се отхвърли и надигра Карен Хачанов, а тази победа се оказа пирова, защото италианецът трябваше да се отдръпна от надпреварата в испанската столица, а след това нямаше опция да играе и на домашната си конкуренция в Рим.

Контузията на първенеца от Аустрелиън Оупън се оказа толкоз сериозна, че самото му присъединяване на Ролан Гарос беше под сериозна въпросителна и даже редица италиански медии побързаха да отпишат своя съотечественик за борбите в Париж. Южнотиролецът обаче прояви задоволително мощна воля, с цел да се завърне тъкмо в точния момент за втория " мейджър " шампионат през сезона, въпреки че самият той признава по какъв начин все още не е на равнището, на което би му се желало да бъде.

" Първият ми мач против Юбенкс ще е доста сложен, тъй като приказваме за ексцентричен тенисист, който разполага със страховит сервис и няма да имам доста темп в играта си. За мен идващите подготвителни сесии ще са от голямо значение, с цел да намеря оптималната си форма и дано забележим на какво съм кадърен. Вече не съм обезпокоен за бедрото си, тъй като имах доста позитивни резултати от последните проби, които ми направиха. Точно поради това съм тук. Нямаше да играя, в случай че бедрото ми не беше в положително положение.

Неприятната част се крие в това, че цялосното ми физическо положение е надалеч от съвършеното. Не съм играл тенис от 2 седмици насам, което е прекомерно дълъг интервал, имайки поради, че в този момент стартира шампионат от Големия шлем, само че виждам да прогресирам с всеки минал ден и занапред следва да разберем какъв ще е крайният резултат " - показа международният номер 2 в последната си конференция.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР